Όργιο προσλήψεων στο Γραφείο του Πρωθυπουργού

Όργιο προσλήψεων στο Γραφείο του Πρωθυπουργού

Αρ. Πρωτ. 2648/10.02.2010

Προς Υπουργούς:

- Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

- Οικονομικών

Τη στιγμή που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ λεηλατεί την ζωή των Ελλήνων πολιτών επιβάλλοντας τα πιο σκληρά μέτρα λιτότητας μετά την μεταπολίτευση, την στιγμή που ταλαιπωρεί αδιόριστους, οι οποίοι αξιοκρατικά και μέσω ΑΣΕΠ έχουν καταλάβει θέσεις στο δημόσιο και δεν τους προσλαμβάνει με την αιτιολογία της περικοπής κονδυλίων λόγω της οικονομικής κρίσης, την στιγμή που υφαρπάζει μισθούς και συντάξεις του Ελληνικού λαού, προχωρά σε μια άνευ προηγουμένου ενέργεια. Προσλαμβάνει 20 επιπλέον άτομα με Πρωθυπουργική απόφαση, τα οποία θα στελεχώσουν το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Η δήθεν άμεση ανάγκη ενίσχυσης σε προσωπικό του Πρωθυπουργικού Γραφείου, μέσω της αύξησης των θέσεων του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, προκαλεί το λαϊκό αίσθημα και εξοργίζει τους πολίτες. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι «λεφτά υπάρχουν», αλλά υπάρχουν μόνο για τις προσλήψεις συνεργατών και συμβούλων στο Γραφείο του Πρωθυπουργού. Περικόπτονται κεκτημένα δικαιώματα των Ελλήνων φορολογουμένων, αλλά την ίδια ώρα επωμίζεται ο Έλληνας φορολογούμενος το κόστος των προσλήψεων των συμβούλων του Πρωθυπουργού. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εμπαίζει τους Έλληνες πολίτες, στις πλάτες των οποίων προσλαμβάνει συμβούλους, προκαλώντας αύξηση των δαπανών στον προϋπολογισμό του κράτους.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Ποιο είναι το σκεπτικό της πρόσληψης συμβούλων στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, την στιγμή που οι δαπάνες επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και τον Έλληνα φορολογούμενο και ποιο το προβλεπόμενο κόστος από τις προσλήψεις αυτές;